torsdag 26 juli 2012

På klockjakt...

Ibland känns det som att man ständigt är på jakt efter något nytt att köpa. Det kan vara kläder, fina inredningsprylar, smycken...ja, ni vet säkert vad jag menar? Vi lever i en tid när vi utsätts intensivt för kommersialismens krafter och det är inte alltid så lätt stå emot. Hur som helst, ett tag nu har jag varit såååå sugen på att skaffa mig en ny klocka. Inte för att jag är utan klocka utan för att jag bara vill förnya mig. I min jakt snubblade jag över denna bild och föll totalt. Vill ha! När jag då och då kikar på den så viskar den lockande..."kööööp mig Maaalin". 

Visst är den toksnygg? Kraaaaam!

Blogga med mobil

Jag är en riktig nybörjare när det gäller bloggande :-D och detta inlägg skriver jag på mobilen. Om ngt ser knasigt ut så vet ni varför. I dag hade vi ett ärende in till Örebro och stannade till i Stadsparken så att barnen fick leka en stund. Både Alva och Noah var helt galna i linbanan, så där köade och åkte de om och om och om igen!

söndag 22 juli 2012

Borta bra men hemma bäst!

Hej, hej hallå!


Nu är vi hemkomna efter en riktigt härlig helg hos goda vänner i Stockholm. Det är verkligen roligt att åka bort och uppleva nya platser och människor men lika härligt är det också att återvända hem. Med våra två små busfrön är det på många sätt skönt att vara hemma. Dessutom har resorna på sistone varit minst sagt ryckiga. Båda barnen har varit åksjuka med allt som hör därtill. Puh! 


I fredags tog våra vänner med oss ut till Dalarö i Stockholms skärgård för lite bad och fika. Vädret var strålande vackert och skärgården visade sig från sin allra bästa sida. På bilden nedan ser ni en liten prick långt ute i vattnet. Det är vår badtokiga(till skillnad från mor sin ;) )Alva som gett sig ut i det långgrunda vattnet. Hon var smått euforisk över det sköna badet.  
Väl hemma har vi ätit lite småplock bestående av frukt, grönsaker, dipp, några goda ostar, marmelad och kex. Till barnen stekte vi också upp lite prinskorvar. Mums! Har ni provat Castellos ekologiska färskost med vitlökssmak? Om inte, gör det! Ljuvligt god



Ha det gott! Kram!


tisdag 17 juli 2012

Låååång tid utan uppdatering...

Som ni förstått är jag ny i bloggvärlden och har mycket att lära ;). Förra veckan var vi nere på Västkusten på semester och eftersom jag ännu inte lärt mig att blogga från mobilen så blev det inga uppdateringar. Nu är vi åter hemma i Bergslagen och vädret här är lite tristare än vid kusten. Det har hittills inte varit en enda dag utan regn men jag misstänker att det kanske är likadant hos dig! På kusten hade vi bra väder så till vida att det inte regnade annat än på nätterna. Vi var på stranden hela tre dagar ;). Även om temperaturen inte var att jubla över så hade vi det superskönt.
Strandliv

På djurparken Nordens ark

Ni skulle ha sett barnen på djurparken. De var smått exalterade och sprang som galningar för att inte missa något exotiskt djur. Fast högst i topp stod ponnyridningen vid bondgården. De hade nog kunnat rida hur många gånger som helst meeeen de fick nöja sig med två vändor. 


Ha det gott! Kram!

söndag 1 juli 2012

Jordgubbar, jordgubbar, jordgubbar...

...ge mig mera jordgubbar, söta, små jordgubbar. 

En av alla de saker jag älskar med sommaren är de färska jordgubbarna. Naturella, med glass, med grädde, i bakverk, i desserter eller som idag i sylt. Jag kan inte få nog av dem. 

Nu när det finns syltsocker är det dessutom busenkelt att koka sin egen sylt. Jag gör så här:

  • Skölj och rensa 1,5 kg jordgubbar.
  • Skär eller hacka i mindre bitar. 
  • Lägg 1 kg syltsocker och jordgubbarna i en kastrull. Koka i ca 5 minuter under omrörning. 
  • Skumma väl och häll upp i väl rengjorda burkar.
Förutom att jag bunkrat inför vintern så planerar jag att använda min sylt till jordgubbsgrottor och till kvällens nybakta scones. Mums!

Ha det gott!