tisdag 29 januari 2013

Pretty in pink...















or purple...













Det är frågan! För nu när vi närmar oss slutet av januari så märker man verkligen skillnad på dagsljuset. Det är inte längre mörkt när man kommer hem och jag fullkomligt älskar´t. Då vill man ju också börja vårfixa hemma och nu går jag och klurar på vilken färg som ska inta våra annars ganska vita ytor. Rosa har ju varit en given favorit under många år här hemma men nu har också den fina lila färgen hittat hit och varierat det rosa i perioder. I-landsproblem, jag vet :)...och ändå är det ju så roligt att gå och klura och pynta lite nytt och annorlunda.

Fortsättning följer... 

Kram!

lördag 26 januari 2013

Chokladlängtan

Hej, hej!

Hoppas att du mår bra. Här är en lite mörbultad mamma som går på smärtstillande och flytande föda efter gårdagens besök hos käkkirurgen. Det var ett besök som jag inte direkt sett fram emot och just nu är riktigt glad att det är över.

Nu går jag här och längtar efter choklad, choklad och choklad...och att dricka choklad är ju inte samma sak som att låta en god chokladbit smälta i munnen. Jag är dessutom toksugen på dessa underbara chokladcupcakes. 



Det är Leilas recept och jag tycker att det blir en perfekt balans mellan cupcake och frosting. Rackarns sött men åh, så gott ;). Här kommer recept för dig som ännu inte testat dem:

Chokladcupcakes (ca 12 st)


3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Chokladfrosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  • Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  • Hacka mörk choklad grovt och smält den(jag smälter min i mikron). Blanda ner chokladen i smeten.
  • Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna!


  • Chokladfrostingen gör du genom att röra smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
  • Bred eller spritsa ut frostingen på dina kalla cupcakes. Garnera med strössel eller annat gott! Alva valde Ahlgrens rosa bilar ;).

 

Mums, mums! 

Ha en finfin fortsättning på lördagen!

Kram!








onsdag 23 januari 2013

Nya vårkläder och annat piff!


Hej, hej!

Igår satt jag och kikade efter lite vårkläder till barnen. Fastnade på  H & M:s sida och klickade hem några fina plagg. Nu när barnen är lite större är det så roligt att veta vad de tycker och jag vill helst att de ska få vara med och välja när det är möjligt. Alva valde mellan tre superfina kombos. Först en blå-rosa outfit ;)
                                         

sedan en lite tuffare kombination med jeans, skjorta och leopardkofta och ursöt keps


och till sist en sockersöt rosa klänning med jeansjacka:


Hon valde den med jeans och leopardkofta :). Jag som var helt bombsäker på att hon skulle välja den rosa klänningen! Där ser man!

Noah föll för en tröja med dödskallemotiv. 




Tyvärr så ogillar jag dödskallar(+att de känns ganska uttjatade). Då valde han istället dessa coola jeans(samma som pappa tyckte Noah):




också dessa skor till:



Själv kunde jag inte låta bli att klicka hem lite vårfint från H & M home:

                                         två ljuslyktor

                   


                                och ett finfint kakfat

                                                                  
Allt i ljuvaste rosa! Är ju lite smått galen i rosa(och i kakfat dessutom) Ha det gott!

Kraaaam!

söndag 20 januari 2013

Fotojakt!

Heeeeej!

Hoppas att du haft en skön söndag!

Här har vi haft en ganska intensiv söndag med skytteltrafik hit och dit. Jag och Noah var hos en av hans dagiskompisar på piratkalas och då var Alva och E på badhuset. Efter det landade vi hemma en stund för snabb matlagning och middag.

Sedan väntade nästa kalas hos barnens kusin och där var det fullt hus med hela stora familjen. Mysigt! Nu har barnen somnat i sina sängar och jag måste snart läsa igenom alla anvisningar inför de nationella proven i svenska, som nu är i full gång. 

Utöver det så är jag också på jakt efter lite fina bilder som ska in i några nya ramar här hemma. Det är ju så himla kul att gå igenom "galleriet" men oj, oj, att det tar tid ;). Jag stötte på denna tokhärliga bild på Alva med sin fina kusin Minna. Absolut en av favoriterna ;). Det är dessutom Minna som själv tagit bilden! <3 <3 <3



Ha nu en skön söndagskväll och en finfin start på veckan!

Kram!



lördag 19 januari 2013

Vinter igen!

Hej, hej!

Jaha, då slog vintern till igen. Här har vi haft runt -20 hela dagen, buuurr! Fast det hör väl till att januari brukar bjuda på några köldknäppar. Hoppas bara att kylan inte blir alltför långvarig :). 

Hoppas att ni har och har haft en jätteskön lördag. Här har vi bara varit ute en snabbis på förmiddagen för att inhandla några presenter inför morgondagens kalas. Resten av dagen har vi bl.a. byggt tågbana, pärlat hals- och armband och ritat med våra små. Jag och E har också gjort en godistårta till barnens kusin som fyller år i morgon. E gjorde grunden och jag fixade "dekorationerna". Här är resultatet: 

Godistårta under uppbyggnad ;)
Det är alltså ingen riktig tårta utan bara en tom ställning( som du enkelt kan bygga med frigolot eller oasis) som sedan täckts med smått och gott!

Sedan lyckades jag också snitta av en rejäl hudflik i mandolinen och det blödde massor. Tur för mig att kära mamma(som är gammal sjuksyrra) bor så nära och kunde komma och lägga förband. Jag hade svårt att ens titta på såret...puh!

Jaaa, det var lite om min dag! Ha det bra och sköt om er!

Kram!


söndag 13 januari 2013

Dulche de leche-glass

Hej, hej!

Hoppas att allt är bra med dig! Redan efter första arbetsveckan är man inne i ekorrhjulet igen! Jag springer på allt vad jag kan för att hinna med allt jag måste, behöver och vill göra. Vår helg har bjudit på en blandad kompott med tid för både familj, vänner och lite småfix här hemma. 

Nåväl, jag och E köpte en glassmaskin till oss själva i julklapp ;). Vi hade länge gått och funderat på att köpa en eftersom vi alla här hemma är smått galna i glass. Oh, my...vi ångrar oss inte ;). Den kommer säkerligen att gå varm här hemma. Fastän jag har förstått att hemgjord glass ska vara riktigt god så trodde jag nog inte att den kunde vara så otroligt god. Hittills har glassen överträffat mina förväntningar med råge. 

Vår första glass var ett grundrecept på vaniljglass(vilket jag vanligtvis inte tycker är så spännande) som överraskade stort och smakade jättegott. Idag var det dags för andra omgången och då gjorde jag en Dulche de leche-glass(kolaglass) och jag lovar att jag njöt av varenda tugga :).


Först avnjöt vi den när den kört en stund i glassmaskinen och då var konsistensen som mjukglass...yummie. Sedan frös vi in det som blev kvar och nu har jag precis ätit den som hårdglass....lika god, bara en fråga om vilken konsistens man gillar bäst! Mums med karamelliserade mandlar till! Här kommer recept för dig som vill prova:


Dulche de leche-glass 

4 äggulor
0,5 dl ljust muscovadosocker
1 vaniljstång
1 burk dulche de leche, som är sötad kondenserad mjölk som kokats och karamelliserats (numera finns även karamelliserad mjölk att köpa i affären)
5 dl grädde 
2 äggvitor

Gör så här: 
  1. Så här gör du dulche de leche. Ta noga bort alla etiketter från konservburken med den sötade kondenserade mjölken. Lägg burken i en kastrull med kokande vatten. OBS! Burken MÅSTE vara täckt av vatten hela tiden. Fyll på eftersom. Koka i 2-3 timmar. Ju längre du kokar, desto tjockare kola. Låt svalna! 
  2. Separera äggulorna från vitorna och spara två äggvitor.
  3. Vispa äggulor och muscovadosocker pösigt. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda ned i äggsmeten. Blanda sedan ner dulche de lechen. 
  4. Vispa grädden, den ska inte vara för lös och inte för hård utan lagom ;). Tillsätt grädden i äggsmeten och vispa en liten stund så att allt blandas väl.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten! 
  6. Frys smeten i en burk i minst 4 timmar eller kör den i glassmaskin till önskad konsistens.

Det är lite pyssligt men absolut inte svårt! Man behöver bara ladda med tre olika skålar att vispa i ;). Framförallt är det värt att vänta på!

Ha det bra! Kram

lördag 5 januari 2013

Soffmys!

Heeeeej!

Vilken strålande lördag vi har haft idag. Hoppas att du har kunnat njuta av det vackra vädret!

Idag har E och jag varit i Örebro och bytt lite julklappar. Noah fick en del kläder som var alldeles för små :). Inte så konstigt dock...han är ju huvudet längre än sina jämnåriga dagiskompisar ;).

Ikväll hade vi räkfrossa med massor av goda tillbehör som crustader med skagenröra, vitlöksbröd, kex och ostar. Mumsfilibaba! 


Fast nu kör vi soffmys med godisfrossa i stället. Jag ska försöka hitta det tredje avsnittet av Bletchley circle som gick i veckan på SVT! Någon som sett? Jag gillade det skarpt.

Ha det bra! Kram!

fredag 4 januari 2013

Nötknäpparen

Hej,hej!

Hoppas att du har en skön fredagskväll. 

Ville bara skriva några rader om eftermiddagens föreställning av Nötknäpparen på Konserthuset i Örebro. Det var en föreställning där den Svenska kammarorkestern stod för musiken(som förstås var just Nötknäpparen av Tjajkovskij) och dansskolan Entré medverkade. Berättelsen tog sitt ursprung i Elsa Beskows saga Petter och Lottas jul(som f.ö. är en favorit här hemma). Det var en föreställning med barn och för barn och alla var supersöta och väldigt duktiga. 

Att en av mina systerdöttrar var med gjorde förstås föreställningen extra sevärd. Hon är såååå himla duktig :).


De små skötte sig superbra och satt stundtals riktigt trollbundna.


Kvällen avslutades sedan med en smarrig pizza på ett väldigt trångt Paolo´s där min bror Mattias bjöd på utsökt pizzakonst ;). 

Ha det bäst och ha en trevlig helg! Kram! 

Fredag igen!

Hej, hej!

Jaha, då var det fredag igen och sista helgen innan vårterminens jobbstart är påbörjad. 

Jag och Alva ska snart bege oss in till Örebro med syster-yster och hennes minsting för att se Nötknäpparen på Konserthuset. Det är en teater/musikal/dansföreställning och min systers äldsta tjej ska vara med och dansa. Ska bli sååå skoj! Försökte precis ta en bild på mig och Alva för att visa hur glada och förväntansfulla vi är ;)...men hur svårt ska det vara att ta en hyfsad bild? Vi fick ta till grimasminerna till slut...då blev det plötsligt toppen ;). 



Ha en fortsatt trevlig fredag!

Kram!