torsdag 26 september 2013

Torsdagsmys med pärlplattor, läsläxa och favvomagasinet

Hej, hej!

Här är vi precis hemkomna från skolan där vi hämtat Alva. Tidigare idag inhandlade jag senaste numret av Allt om mat, som är ett utav favvomagasinen, och sitter nu och bläddrar lite bland läckerheterna. 




Smarrig choklad fick man på köpet ;)


Alva har fått sin första läsläxa och hon är superlycklig för det ;). Tänk om man kunde få alla elever att glädjas så åt läxor hela sin skolgång. En skaplig utmaning för oss pedagoger(och inte minst föräldrar) att lyckas med.  


Noah pärlar för hela slanten:



En riktigt skön torsdagseftermiddag med andra ord. I eftermiddag bär det sedan iväg till judoträning med de små och medan jag skrivit detta har första pärlplattan blivit klar så nu är det dags att hämta strykjärnet. 


Ha en fin torsdag!

Kram

onsdag 25 september 2013

Arbetslagsfika...

och idag var det min tur att bidra till fikat som gör att vi överlever eftermiddagens konferenser.


Chokladtokig som jag är så föll lotten på denna kladdiga, söta och smarriga kaka. Receptet finns här sedan tidigare och du hittar det HÄR


Denna gång dekorerades den med siktad kakao och pollysar :). Sååå mumsig!

Ha en bra lill-lördagskväll!

Kram

söndag 22 september 2013

Tävling hos Starwoman

Pssst!

Vill bara tipsa om en tävling där man kan vinna den här finfina planschen av Ylva Skarp...vill ha, vill ha, vill ha ;).


Bild lånad från Starwoman

Du kan också vara med HÄR!

Kram

Banancupcakes och Tala Icing Syringe Set


Hallå där!

Cupcakes hör till mina favoritbakverk. Både när det gäller att baka dem och att äta dem :). Igår var första gången på lääänge som jag slog till med ett bak här hemma och Leilas Chunky monkey cupcakes stod som ursprungsrecept med några små modifieringar. 

Jag, som i vanliga fall är van vid att spritsa med påse och olika sorters traditionella tyllar, försöker nu bli bra på att använda detta utmärkta set från Tala. 




Setet består av sex olika minityllar och en "spruta" som man fyller med frosting/glasyr och spritsar med. Jag fick setet i present och i vår lilla stad finns det i butiken Stil & Ting. 

Det är lite pyssligare och petigare men supersmidigt och lätt att använda. Måste bara få till den där sista finfina finishen ;). Så här såg dagens första cupcake ut ;):


och så här blev slutresultatet:




Här är receptet på cupcakesen:

Chunky monkey cupcakes (12 st)

2 ägg
1,5 dl strösocker
75 g smör
3/4 dl mjölk
2 vetemjöl
0,5 dl Bake pro(proteinpulver)
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
75 g Marabou mjölkchoklad
3 bananer

Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost Marabou
1 msk varmt kaffe

  1. Sätt ugnen på 175 grader(varmluft).
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, ingefära och kanel och vänd försiktigt ned det i smeten.
  5. Grovhacka chokladen. Mosa 1 banan och skiva 2. Rör ner chokladen och bananerna i smeten.
  6. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till 2/3 med smet. 
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna!



  1. Rör smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. 
  2. Vispa ner philadelphiaosten och till sist kaffet.
  3. Bred eller spritsa ut frostingen på kakorna och garnera efter tycke och smak.
Hoppas att du får en skön söndag!

Kram!

lördag 21 september 2013

Skön hösthelg med marknad

Heeeej!

Åh, vad veckorna fullkomligt rusar förbi och det är sååå skönt med helg. Den här helgen är den första på evigheter utan något inbokat och det behövs verkligen ibland. 

Visst är det väl retligt hur man under veckan måste ruska liv i busungarna för att de ska komma upp på morgonen. De är knappt vakna när man åker iväg till dagis och skola. Fast när lördagen kommer...då är det minsann ingen sovmorgon inte. Noah började knalla runt här hemma strax efter sex i morse för att runt halv sju komma och ruska på mig när han tyckte att det minsann var dags att gå upp. Morr!

Igår var det en händelserik fredag med utedag på jobbet, sedan snabbt iväg för att hämta busungar, iväg på den årliga marknaden i vår lilla stad med tillhörande tivoli för att sedan äta lite goda räkor här hemma. Intensivt men mysigt förstås! Tivolit utgjorde gårdagens höjdpunkt!




En lycklig Noah



En inte lika road Alva :)


Det här var lite roligare ;)

Vi hörs!

Kram

onsdag 18 september 2013

Lill-lördag och soffmys

Puuhhh! Idag har det verkligen varit full rulle på jobbet. Känns som att jag sprungit runt som en skållad råtta mellan alla lektioner, möten och konferenser. Därför var det extra skönt att komma hem och ha lill-lördag. Jag och Noah är ju hemma på torsdagar under hösten och det är verkligen mysigt. 


Ikväll lyser ljusen på ett nytt finfint ljusfat från Indiska(tack bästa Carro för wrappen ;). 



 Kruka/Tine K, ljuslykta/Design House Stockholm

Myspys!

Trevlig lill-lördag!

Kram

måndag 16 september 2013

Stängningsdag, powerwalk och sommarens sista bukett

Hej på er!

Idag är både dagis och skola stängda här i kommunen och därför är vi hemma idag. Riktigt skönt när stängningsdagar ligger i anslutning till helgen så att det blir långledigt :). Vädret är grått och trist och just nu regnar det för fullt. Som tur var hann vi ut på förmiddagen. Numera kan båda våra busungar cykla och eftersom de gärna vill ut och åka så kör vi en kombination av powerwalk(för mig) och cykeltur för busungarna. Sååå skönt att det blir allt lättare att få till fysisk aktivitet :).



Först tog vi vägen förbi hästarna och matade dem med knäckebröd och morot. 


Sedan gjorde vi ett litet stopp för att plocka vad som torde vara sommarens sista blomster.


Hoppas att du haft en fin måndag och en bra start på veckan!

Kram!

söndag 15 september 2013

Helstekt kyckling i ugn

Tooodeloo!

Här har vi haft en riktigt slapp söndag. Gårdagens supertrevliga 40-årsfest ledde till en ganska sen natt och jag som i vanliga fall somnar mellan tio och elva på kvällarna ;) har varit sååå trött.

Något av det bästa med söndagar är att det ofta finns tid till att laga mat. Det lät kanske som att vi inte lagar mat de andra dagarna ;)? Nädå, vad jag menar är att vi inte behöver ha bråttom och laga mat som går fort att tillaga. En av favoriterna är att helsteka kyckling i ugn. Kryddningen kan varieras i det oändliga men min favorit är att pensla kycklingen med smör som blandats med lite soja och sedan krydda med aromat, kycklingkrydda(Alpnaering) och några varv med pepparkvarnen överst.



Sedan steker jag den i ugn i 180-200 grader. Beräkna en timmes stektid per kilo. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar och köttet lossnar från benen. Jag brukar täcka kycklingen med ugnsfolie när den fått fin färg så att den inte blir bränd.



Av stekskyn toppreder jag en sås med lite mjöl utrört i vatten och tillsätter grädde. Krydda med lite vitpeppar, aromat och curry. Så gott till alla sorts potatis. Idag serverade vi kokt potatis, kokta grönsaker och gele till. Himmelskt god husmanskost!



Ha det gott i höstrusket! Vi hörs!

Kram


lördag 14 september 2013

Höstmorgon

Hej, hej!

Jaaa, när jag smet iväg på min motionsrunda tidigt denna morgon kändes det onekligen som höst. Massor av gula löv låg strödda efter vägen genom skogen och luften var fuktig och nästan lite rå. Hösten har ju tagit sin tid på sig att dyka upp och glad har jag varit för det. Vi behövde verkligen en sådan strålande sommar som vi har haft...och nu lägger sig det där vemodet över mig som en kylig och lite tung filt, i och med insikten att sommaren nu är förbi. Nåväl, hoppas att även hösten visar sig från sin allra vackraste sida.

Det var nästan lite spöklikt i skogen på morgonen:


Massor av vackra spindelnät breder ut sig överallt:


Till kvällen vankas det 40-årsfest i Örebro och det ska verkligen bli supertrevligt.

Ha en finfin lördag!

Kram

onsdag 11 september 2013

Löparlycka och badhuslycka!

Hej hopp!

Måste bara berätta att mina tisdagar känns hur lyxiga som helst. Inte nog med att jag slutar tidigt. Jag kan äntligen utnyttja den träningstimme som vår kommun erbjuder. 

Lyckligast är jag över att jag numera kan jogga igen. Min rygg har varit i riktigt dåligt skick de senaste åren och jag har inte kunnat springa 100 meter utan att det gått elstötar genom ryggen var och vartannat steg...VIDRIGT! Nu, efter eviga timmar av stabiliseringsövningar, naprapatbesök och inte minst Olga Rönnbergs mag/coreträning så blir det så sakteliga bättre. Nu går jag ungefär 2-3 kilometer och joggar 2-3 kilometer vid ett och samma tillfälle!!!  Det är första gången på över 6 år som det är möjligt och jag känner mig såååå himla glad och tacksam över att äntligen få träna med lite puls igen :). 


Hemkommen efter promenad/löpturen


Efter några plankor och ett gäng armhävningar var jag riktigt svett och den där sköna känslan som man får efter ett träningspass infann sig ;). 

Ännu lyckligare blev våra två busungar när jag hämtade dem från skola/dagis och berättade att vi skulle till badhuset. 


Vi var helt själva där denna tisdagseftermiddag!! Skönt men nästan för folktomt :). Ett tips kanske för de Lindebor som slutar tidigt på tisdagar! 

Vi hörs!

Kram

söndag 8 september 2013

Nytt halsband från Edblad och syster ysters födelsedag!

Tooodeloo

Vilka underbara sommardagar. Jag njuter...;) vet att ni är några som längtar höstluft och stickade tröjor men jag är smått euforisk över att hösten låter vänta på sig! Vi har ju sååå många månader framför oss med frisk luft och varma kläder så jag är tacksam för varje dag med sol och värme :).

I veckan fyndade jag ett nytt halsband. Jag köpte det hos stilfulla ;) Stil och ting här i vår lilla stad. Kedjan är silverfärgad och stjärnan är i färgen roséguld. Jag är helnöjd!



Igår grattade vi syster J som fyllt år i veckan. Alltid lika mysigt med god mat och trevligt umgänge.


Paketöppning!



Älskar måltider med mycket gott plock att äta! 
(Tack än en gång allra käraste syster!)

 Vi hörs!

Kram

fredag 6 september 2013

Pastasallad och stilleben på toaletten

Hej, hej!

Hoppas att ni alla har en härlig fredag. Det tokvackra vädret håller i sig och helgen ska bli om möjligt ännu finare! 

Pastasallad är en stor favorit bland våra busungar. Förresten tycker både jag och E om det också och framförallt är det ju snabblagad, god och hälsosam mat. Vi lägger alla ingredienser för sig eftersom barnen än så länge har svårt för lök och inte alltid är "sugna" på alla salladsingredienser. För det mesta blir det grillad kyckling eller kassler som utgör proteindelen ;). Så här kan det se ut:


Avokado, sockerärtor, fetaost, majs, tomat, gurka, morot, ägg, kassler, lök, pasta, sallad, oliver och soltorkad tomat. Mums!

Igår när jag kom hem och gick in på toaletten möttes jag av en något oväntad syn. Någon hade gjort ett litet stilleben ;) . På toaletten låg en halväten morot som liksom för att stajla upp toan...typ...eller nåt! Jag brast förstås ut i skratt och fick snart veta att det var minstingen som lagt kvar sin morot efter toabesöket. :) Knasfrasse! Jag var förstås tvungen att föreviga det!


Ha nu en finfin fredag!

Kram

onsdag 4 september 2013

Alvas namnsdag med goda hamburgerdressingar från MAX.

Hej hopp!

Igår firade vi vår Alva och hennes namnsdag. Inget storslaget direkt men hon fick en liten present och fick även bestämma gårdagskvällens meny. Det blev hamburgare med pommes :). Vi lagade hamburgarna hemma men förgyllde dem med de godaste dressingarna från MAX. Gillar att man nu kan köpa dem i butik :)! Förutom originaldressingen så är Green Garlic och Sourcream & pepper mina favoriter ;).







Yummie!!

Hörs snart igen!

Kram

söndag 1 september 2013

Kvalitativ egentid

Hej på er denna första septemberdag!

Sedan man fick barn så känns det som att livet stundtals är en kamp om tid. Tid för barnen, tid för fästmannen, tid för vännerna, tid för syskon och syskonbarn och mamma och pappa, tid för arbete och inte minst tid för sig själv.  För även om man ibland får tiden så är det inte alltid som den känns kvalitativ...att den faktiskt blir sådär bra som man hade tänkt sig eller önskat. Det gäller oavsett vilken sorts tid det är. Det gör ju också att man måste bli bättre på att prioritera och att också välja bort det som tar mer energi än vad det ger.

Idag har jag i alla fall fått det. Kvalitativ tid alltså. Tid tillsammans med min bästa A. 

Tid att prata ikapp om allt som hänt den sista tiden. Inte bara prata om allt det där som finns på ytan, utan mer intima samtal om allt det som inte handlar om vardagens bestyr och ekorrhjulet som man ibland befinner sig i. Tid att prata om det som finns i hjärtat och som både glädjer och gnager...plus några förlösande skratt. Sådana stunder är som balsam för själen. 




Önskar dig en finfin söndagskväll och en härlig september!

Kram