lördag 26 december 2020

Päron- och mjölkchokladfudge


Den här dubbelfudgen är farligt god. Den är galet mäktig och man blir nöjd efter bara några få bitar. Eftersom ni är många som frågar efter receptet så passar jag på att lägga ut det här. Det är alltså två laddningar fudge som läggs ovanpå varandra och kombinationen är nästan oslagbar. Du behöver en päronessens som jag beställer från lite olika hemsidor, t.ex. HÄR . Om du har en välsorterad butik nära dig kanske päronessens finns där men i min lilla stad finns det inte att få tag på.

Mjölkchokladfudge
3 dl grädde
2,5 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
1 msk honung
150 g mjölkchoklad

Gör så här:
1. Lägg grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull eller traktörpanna. 
2. Koka till ca 120 grader eller tills du kan göra kulprovet(häll en sked av smeten i ett glas med kallt vatten, om du kan forma en kula av smeten så är den färdig).
3. Tillsätt honung och smör och blanda runt ordentligt
4. Tillsätt mjölkchokladen i bitar och rör tills den smält. 
5. Häll upp på bakplåtspapper i en form ca 20x20. Låt svalna medan du gör päronfudgen.

Päronfudge
3 dl grädde 
2,5 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
1 msk honung
180 g vit choklad
2-3 tsk päronessens(eller mer om du önskar starkare päronsmak)
grön hushållsfärg

Gör så här:
1. Lägg grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull eller traktörpanna. 
2. Koka till ca 120 grader eller tills du kan göra kulprovet(häll en sked av smeten i ett glas med kallt vatten, om du kan forma en kula av smeten så är den färdig).
3. Tillsätt honung och smör och blanda runt ordentligt
4. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör tills den smält. 
5. Tillsätt päronessens och hushållsfärg tills du får smak och färg efter önskemål.
6. Häll smeten ovanpå mjölkchokladfudgen och låt stelna. Vänta gärna några timmar eller tills nästa dag innan du skär i bitar. 

Njuuut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar