I helgen har vi mumsat på denna otroligt goda paj/cheesecake/glass. Den är liksom allt i ett och helt i min smak ;). Även detta recept är komponerat av systrarna Eisenman men denna gång finns receptet i Vinterns söta.
Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad(jag använde Oreo)
2 msk kakao
25 g smält smör
Fyllning:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja(jag använde pepparmintsarom)
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + lite till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl sirap
1 nypa salt
1/2 dl vatten
Gör så här:
- Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med löstagbara kanter. Ställ in i frysen
- Vispa grädden och blanda försiktigt med marsmallowfluff(behöver ej blandas helt) och några droppar pepparmintsolja eller efter smak.
- Lägg ca en tredjedel av krämen i en skål och ställ åt sidan.
- Krossa polkagrisarna. Blanda ner dem i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
- Ta resterande mängd kräm och blanda i några droppar karamellfärg.
- Klicka ut den röda krämen över den vita krämen i formen. Ta en kniv och gör ett virvlande mönster i krämen. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
- Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig. Servera såsen varm eller kall till pajen.
Väldigt sött och ååh så gott!
Ha en finfin start på veckan!
Kram
Håhåjaja, vad god den såg ut - den också!!!
SvaraRaderaSmaklökarna kommer igång ordentligt här inne på din blogg!
Kram!
Hahaha, tack Therese. Det är det som är meningen ;)
RaderaKramar!