lördag 31 maj 2014

Minikladdkakor med seg kola


Ja, så var den här, maj månads sista dag och det känns lite vemodigt även om sommarens första månad är i antågande. Maj är ju makalöst vacker på så många sätt. Här blommar syrenen fortfarande men liljekonvaljerna är inne på sista versen. Suck, att vackra dagar går så fort.

Hos oss har Alva gått och blivit riktigt krasslig med feber och ont i hela kroppen. Nu får vi hoppas på snabbt tillfrisknande och att vi andra klarar oss. Vi har en Göteborgsresa inplanerad till nästa helg och då behöver vi vara friska minsann. 

Nåväl, jag bakade på eftermiddagen och slog till på de här gamla godingarna. Jag fick receptet av en härlig kille för lääänge sen. Han bjöd på dessa som efterrätt efter en god middag. 

Minikladdkakor med seg kola av center eller plopp
(18-20 st)
  • 3 ägg 
  • 4,5 dl socker(jag tar hälften vanligt och hälften råsocker)
  • 2,25 dl mjöl
  • 6 msk kakao
  • 150 g smält smör
  • ca 36-40 st center eller plopp(en till varje form innan gräddning och en till varje form efter gräddning)

Gör så här:
  • Vispa ägg och socker.
  • Tillsätt mjöl och kakao och till sist det smälta smöret. Skeda upp 1 1/2-2 msk i varje form(aluminiumformar). Tryck ner en center/plopp i varje form.

  • Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10 minuter. När de kommer ut ur ugnen, lägg en center/plopp på varje kaka. När de svalnat - frys! De är godast kalla. 
Ät som de är eller njut dem med en klick grädde och färska bär.


Hur gott som helst.

Vi hörs!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar