Min fina E gillar verkligen inte vit choklad. Det är ju galet gott, så nu när han är borta passar jag på att baka en galet god kladdkaka med vit choklad. Jag rekommenderar att du bakar den dagen innan du ska äta den eller i alla fall flera timmar innan den ska ätas så att den hinner stå till sig i kylen. Gillar du din kladdkaka varm så får du förlänga gräddningstiden med 5-7 minuter. Annars rinner den bort :). Så här års äter vi den med massor av jordgubbar. Yummie!
Det är samma recept som till saffranskladdkakan som finns här på bloggen men du byter ut saffran mot 2 tsk vaniljsocker. Här är receptet:
Vit chokladkladdkaka
Ingredienser:
100 smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Smält smöret med vit choklad på låg värme.
Vispa ägg och socker och tillsätt sedan alla ingredienser.
Häll upp smeten i en smord form(24 cm) och grädda i 200 grader i 15 minuter. Bröa gärna formen med kokos. Supergott!
Servera med lättvispad grädde och bär!
Ha en fortsatt fin dag!
Kram
Det där lär testas snart =)
SvaraRadera