Igår firade vi mamma på Ulla-dagen med somriga muffins. Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vit choklad och jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas. Jag har samma grundrecept i alla ljusa muffins och sedan fyller jag med olika bär, choklad, kryddor som kardemumma och kanel eller som här med vaniljkräm, bär och choklad. Här är receptet:
Muffins med vit choklad, jordgubbar och vaniljkräm(12 st)
Muffinssmet:
150 g rumstempererat smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
Vaniljkräm, jag gjorde vaniljkräm av Ekströms marsánpulver. Vispa i en påse i 2 dl mjölk och låt stå i kyl ca 5 minuter.
6-7 finhackade jordgubbar
Gör så här:
Tillsätt äggen ett i sänder och rör kraftigt.
Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten. Rör till en jämn smet.
Skeda upp en matsked av smeten i botten av muffinsformen.
Lägg på en sked vaniljkräm ovanpå och strö en dryg tsk av den hackade chokladen i varje form.
Fördela resterande smet jämnt över muffinsen. Toppa med några bitar jordgubbar överst.
Jag använder alltid muffinsplåt eftersom de flyter ut annars.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-17 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-17 minuter.
Så mumsiga :)
Vi hörs!
Kram
Kram
hur förvaras de över natten? mvh/Pmela
SvaraRaderaÅh, ursäkta sent svar! Förvara dem i kyl till nästa dag.
RaderaMvh Malin
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaJag bakar dessa raringar än 😍
SvaraRaderaKul, de är en av mina favoriter också! Ha en fin dag!
Radera