I morgon är det marknad här i vår lilla stad och det är inte ofta som större delen av befolkningen får anledning att lämna sina hus när de är lediga ;), därför är det extra trevligt när det beger sig.
På Alvas skola firas detta med en egen liten marknad - Brotorpsmarken. Då har eleverna marknad ute på skolgården och till den har vi gjort en laddning med farligt god marknadsnougat. Givetvis tänkte jag dela med mig av receptet.
Marknadsnougat
125 g cocosfett(neutral smak)
6 dl strösocker
2 dl vatten
6,5 dl vetemjöl
4 dl florsocker
2 dl kakao
Lägg cocosfett, strösocker och vatten i en kastrull och smält på svag värme. Så här ser det ut när det smält:
Blanda sedan mjöl, florsocker och kakao i en skål:
Blanda sedan ner mjölblandningen i kastrullen med elvisp. Eftersom smeten stelnar snabbt måste du omedelbart hälla upp smeten på bakplåtspapper på en plåt.
När smeten stelnat, skär i bitar. Njut!
Jag lade godiset i muffinsformar och slog in dem i cellofan.
Nu får vi hoppas att det blir ruljans på Brotorpsmarken.
Ha det gott!
Kram
Hej! Tittar bara in för att önska dig en trevlig helg! Vilka fina sötsaker och vad fint du har slagit in det söta.
SvaraRaderaKram Lena