Mer fikabröd var det här...och idag i form av en mjuk kaka som jag hade dille på när jag var i 20-årsåldern. Det börjar på att vara ett tag sen ;) och nu tyckte jag att det var dags att baka den igen. Som ni kanske anat har jag hittat en ny favorit i Marabous Salta mandlar och tyckte att den kunde bidra med härligt crunch och lagom sälta.
Här kommer recept:
Saxonkaka
Ingredienser:
200 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3 dl vetemjöl
Topping:
200 g Marabou/Salta mandlar
2 msk smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl och bakpulver.
Vispa ägg och socker och tillsätt det smälta smöret.
Tillsätt kakao och vaniljsocker och slutligen mjölblandningen.
Häll smeten i smord ugnsform ca 30x25 cm.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter(vill du ha en kladdigare kaka kan du undergrädda den). Låt svalna!
Smält chokladen och blanda i smöret. Bred chokladen över kakan.
Skär i bitar innan chokladen stelnat helt.
Skär i bitar innan chokladen stelnat helt.
Nam, nam!
Ha det gott!
Kram Malin
Ha det gott!
Kram Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar