Jag tänkte att jag skulle dela med mig av efterrätten som vi åt i helgen, nämligen en dajmpannacotta. Älskar pannacotta och helst ska den vara med någon sorts choklad. I den här möts det lena och krämiga av en knaprig dajm. Perfekt kombo om du frågar mig.
Daimpannacotta
Ingredienser (4 stora eller 6 små)
1,5 gelatinblad
3 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
3 msk socker
1 dubbeldajm till topping
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. De ska ligga där några minuter tills de har mjuknat.
- Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med sockret.
- Koka upp grädden och ta av från plattan. Krama ur gelatinbladen, lägg i grädden och rör tills de smält.
- Häll gräddblandningen över chokladen och sockret. Rör eller mixa tills du har en slät sås/smet.
- Häll upp i glas och ställ kallt i minst 3 timmar.
Innan servering hackar du dajmen grovt och strör över pannacottan. Vi serverade en klick grädde och sedan daimen överst ;). Njut!
Ha det gott!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar