söndag 27 april 2014

Blåbärspaj med havresmuldeg

Ny banner igen och jag vet, den är stor. Jag är nöjd med bannern men inte med storleken. Fortsättning följer...ni som tittar in regelbundet får gärna komma med lite feedback :)

Söndag och ett härligt påsklov går mot sitt slut. Det känns inte jobbigt alls med tanke på att vi har en tredagars arbetsvecka framför oss och sedan väntar ännu en långhelg :). Underbara vår!

Idag fick vi främmande av fina vänner från Örebro och till efterrätt åt vi en oslagbar klassiker, nämligen blåbärspaj. Bäst blir den med en smuldeg med mycket havregryn. 

Blåbärspaj med havresmuldeg

Ingredienser(till en stor pajform):
5 dl blåbär
2 msk maizena eller potatismjöl
250 g rumsvarmt smör
3,5 dl havregryn + 1 dl som strös över degen innan den gräddas
2 dl vetemjöl
1,5 dl råsocker

Gör så här:
Lägg blåbären i pajformen och strö över maizena eller potatismjöl.
Lägg smör, havregryn, mjöl och socker i en bunke och nyp ihop till en smulig deg. 
Strö degen över blåbären och strö ytterligare en dl havregryn överst. 


Grädda i ugnen, 200 grader, i ca 20-25 minuter tills den fått fin färg.


Servera med vaniljsås eller glass. Så himla gott!


Det har blivit galet mycket sött att äta detta påsklov :) så nu får vi allt ha lite sockerfasta här hemma. I alla fall tills nästa helg :). 


Ha en bra start på veckan!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar