onsdag 11 december 2013

Varm smörgåstårta nr 2, i vegetarisk tappning

När vi gjorde den varma smörgåstårtan hade vi en vegetarian bland gästerna och då gjorde jag en variant som blev minst lika god. Jag gjorde en minismörgåstårta med de nya små hönökakorna och gjorde tre lager men om du vill göra en stor med två lager så behöver du åtminstone dubbla receptet. 


Varm vegetarisk smörgåstårta 1-2 pers

Ingredienser:
4 st hönökakor av den minsta sorten
200 g färska champinjoner
1/2 gul lök
1 paprika
ca 10 centimeter av en purjolök
1 dl creme fraiche
ca 40 g philadelphiaost
1 msk soja
aromat
svart- och vitpeppar
2 tomater
100-150 g riven ost

Gör så här:
  • Hacka champinjoner, paprika, lök och purjolök.
  • Fräs dem mjuka i lite olja eller smör. Krydda med aromat och svart- och vitpeppar. Stäng av värmen och tillsätt soja. Blanda!
  • Blanda creme fraiche och philadelphiaost och blanda ned i stekpannan.
  • Lägg en liten hönökaka på en plåt med bakplåtspapper. Bred 1/3 av fyllningen på den.
  • Upprepa ovanstående punkt(men du bygger nu på höjden) och lägg en hönökaka överst. 
  • Skiva tomater och lägg överst. Toppa med riven ost!



Grädda i ca 10 minuter i 225 grader. Servera med en god sallad.



Ha en trevlig lill-lördag!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar