måndag 31 december 2012

Gott slut och gott nytt år!

Tjing!

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Kanske känns det så allt oftare sedan man fått små busungar. Vi hade planerat att fira in det nya året i Stockholm hos goda vänner men då dök Fröken Vattkoppa upp och satte stopp för det. Vi fick tänka om lite snabbt och bestämde oss för att göra det bästa av situationen hemmavid. Vi  lagade förstås lite god mat och hade spel-, disco- och myskväll och nu snusar busungarna gott i sina sängar. Frågan är väl hur man själv ska hålla sig vaken förbi tolvslaget ;). 

Hur som helst, kvällens meny blev en trerätters bestående av en förrätt a la skagen:Röran bestod av räkor, kokt ägg, avokado, creme fraiche och lite majonnäs. Vi vuxna toppade med rödlök för att få till det där extra stinget som krävs i en skagenröra. 

Varmrätten fick bli enkel kycklingfilé med potatisgratäng, kantarellsås och en tomat- och löksallad med haricot verts:


Faktum är att vi äter väääldigt mycket kyckling här hemma och jag tänker att vi nog borde variera oss mer men de gånger vi äter rött kött så tänker jag alltid att kyckling är det som smakar tveklöst bäst.

Till efterrätt blev det köpeglass, Ben & Jerrys, oh my!!! Den glassen skulle jag kunna äta varje dag...sååååå smarrig(och nästan fri från kalorier...INTE). Jag satte i ett tomtebloss för att överraska barnen vid serveringen. De blev lite småchockade men framförallt roade och slevade snabbt i sig glassen för att sedan kunna gå loss på godisskålen. 


Vilket frosseri det har varit. Nu blir det allt lite vila från allt sött... i alla fall fram till lördag ;).

Ha en superdupertrevlig nyårsaftonskväll och självklart så önskar jag dig ett underbart, spännande och härligt 2013.

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar