söndag 17 februari 2013

Chokladglass

Idag har vi haft en ganska slapp och riktigt skön söndag! Jag och busungarna var på Äventyret på förmiddagen och när vi kom hem hade bästa E dammsugit och skurat golven! Så skönt!

På eftermiddagen kom barnens farfar på besök och han var sannerligen efterlängtad. Barnen nästan kivades om hans gunst ;). 

Till fikat passade vi på att prova ännu ett glassrecept - nämligen chokladglass. Mums, mums!
Här kommer receptet:


Chokladglass

2 äggulor
100 g florsocker
2,5 dl standardmjölk(röd mjölk)
2 dl vispgrädde
15 g kakao
1 tesked snabbkaffe

Gör så här:

  1. Vispa äggulorna med sockret, kakaon och snabbkaffet och 0,5 dl mjölk tills kakaon har lösts upp. Tillsätt resten av mjölken och rör om ordentligt. 
  2. Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt kakaoblandningen till den vispade grädden. Se till så att alla ingredienser blandas ordentligt.
  3. Häll blandningen i glassmaskin och kör i 35-45 minuter. Om du inte har en glassmaskin så häll upp i en skål eller form och frys i ett par timmar. Tänk då på att röra i glassen några gånger.
Vi tillsatte ca 50 gram choklad(hälften ljus och hälften mörk) efter halva tillredningstiden. Glassen blev galet god men nästa gång ska jag prova att göra en ren chokladglass utan snabbkaffet. Är ju galen i choklad och tycker nog att kaffet fick lite för mycket plats för att vara en chokladglass.

Ha en skön söndagskväll! Kram Inga kommentarer:

Skicka en kommentar