onsdag 24 september 2014

Glaze till kyckling eller kött

Som en kall och fuktig filt gjorde hösten entré denna veckan. Vips åkte mössor och vantar fram ur gömmorna för att skydda mot kylan. Jag är sannerligen en riktig fryslort och när temperaturen kryper ner mot 20-gradersstrecket inomhus tänder jag kaminen för att slippa frysa. 

Nåväl, i helgen åt vi kyckling och då med en supergod glaze som man blandar till och penslar kycklingen med de sista minuterna av stektiden. Den får hetta och fräschör av ingefära och färsk chili medan honung ger fin sötma. 


Här kommer recept för dig som vill testa:

Glaze till kyckling eller kött

0,5 dl flytande honung
0,5 msk olivolja(gärna basilico från ZETA)
2 tsk finhackad chili
1 msk riven ingefära
1 tsk salt

Blanda allt och pensla över kyckling eller kött de sista 5-10 minuterna av stektiden. Jag tar råa kycklingfiléer och kryddar med salt och peppar, lägger dem i en ugnsform och steker i ca 10 minuter, penslar med glaze och ställer in i ugnen igen tills de är genomstekta. Såå himla gott!


Till kycklingen serverade vi potatis och grönsaker som rostats i ugn och den här goda såsen:

Kall sås med soltorkad tomat
100 g soltorkade tomater i olja
4 dl lätt creme fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor

Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och blanda med creme fraiche och vitlök.

Ha nu en trevlig lill-lördag! Vi hörs!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar