söndag 16 november 2014

Ljus tårtbotten

Helgen närmar sig sitt slut och jag har verkligen försökt att vila. I morgon drar det i gång igen med ännu en händelserik vecka. Därför blir det kanske lite tyst här ett tag men först kommer ett sista kalasrecept från Alvas 7-årsfirande. Nu vankas recept på en ljus tårtbotten.

Tårtor tillhör inte alls mina favoritbakverk men tycker väl att det blivit lite roligare nu när barnen har tankar och önskemål om hur de vill ha sina tårtor :). Det blir en liten utmaning i att försöka lyckas förverkliga deras önskningar. Alva visste hur hon ville ha sin 7-årstårta och här är resultatet.

Alvas 7-årstårta
En riktigt gräddig kreation blev det och så här gjorde jag en saftig och god tårtbotten.

Ljus tårtbotten

Ingredienser:
5 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker länge till en tjock, vit och luftig smet.
Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ned i äggsmeten. Rör inte för mycket utan endast så att det blandas.
Smörj en rund springform ca 24 cm, täck sedan kanterna med bakplåtspapper eftersom smeten kommer att rinna över annars. Smörj även bakplåtspappret.


Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter. OBS! Öppna inte luckan under tiden utan endast mot slutet av gräddningstiden. Annars kan den sjunka ihop och då blir den förstörd.
Jag fryser den avsvalnade bottnen och skär den när den tinat. 


Tårtan monteras helst dagen innan för att safta till sig. Den här fylldes med vaniljkräm och hallongrädde. 


Alva ville ha en Mimmi-tårta och hon blev så glad när hon hittade den här bilden. "En kärlekstårta" tyckte hon ;). Bilden är en sorts oblat som jag beställt från Barnkalaset.se .
Den kommer som ett papper som du bara lägger överst när du spacklat färdigt tårtan. Supersmidigt!

Hoppas att du får en fin start på veckan!

Kram Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar