måndag 29 april 2013

Banoffeepaj



Här kommer det utlovade receptet på den supersöta och übersmarriga pajen(eller tårtan som Noah kallade den) som vi åt i lördags. Säkert är ni många som redan testat den men har ni inte gjort det så är det dags nu. Receptet är Leilas och har bl.a. varit med i hennes tv-serie Leilas jul.


Banoffepaj

Kexbotten:
400 g digestivekex
175 g smör

Fyllning:
800 g sötad kondenserad mjölk(2 burkar)
4 st bananer 
4 dl vispgrädde

Brända mandlar:
125 g sötmandlar
1,5 dl florsocker
0,5 dl florsocker till separering

50 g mörk choklad till garnering

Gör så här:
Kexbotten:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
  3. Tryck ut blandningen i botten och upp kanten av en räfflad pajform med urtagbar botten.
  4. Grädda kexbotten i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna!

Fyllning:
  1. Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i ca 2,5-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burkarna hela tiden är täckta med vatten. Ju längre man kokar mjölken, desto fastare konsistens.
  2. Ta upp burkarna och låt dem svalna.
  3. Under tiden som mjölken kokar kan du göra de brända mandlarna.
Brända mandlar;
  1. Smält florsocker tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden. 
  2. Ta av från värmen och låt stå och vila en minut.
  3. Strö över resterande florsocker och blanda runt, slå upp på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt svalna.
  4. Hacka mandeln grovt.

Montering:
  1. Vispa grädden fluffigt och skiva bananerna.
  2. Fyll pajskalet med den nykokta kolan. 

  1. Lägg på ett lager av skivad banan. 
  2. Skeda ut grädden och bred den över hela formen och toppa med mandel och riven mörk choklad. MUMS, MUMS!



Ha nu en härlig Valborg och en fortsatt fin vecka! Kram!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar