tisdag 2 april 2013

Kladdkaka med chokladkolatäcke!

Om du läst min blogg tidigare kanske du anat att jag är förtjust i kladdkakor. När jag fyllde i förra veckan åt vi ännu en variant av kladdkaka med chokladkolatäcke. Den är en mix av två olika recept, botten kommer från denna chokladtårta och kolatäcket är ett gammalt mormorsrecept. Den blev supergod. 




Här är receptet:


Kladdkaka med chokladkolatäcke  


Botten:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Chokladkolatäcke:
2 dl vispgrädde
0,75 dl socker
0,25 dl farinsocker
1 dl sirap
50 g mörk choklad
50 g ljus choklad
100 g smör

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker i kastrullen. 
  • Rör ner ett ägg i taget och häll till sist i mjölet. 
  • Bred ut smeten i smord, rund form(24 cm) med löstagbar kant.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten när du tar ut den. Låt svalna!
  • Blanda grädde, socker, farinsocker och sirap i en kastrull. Koka  tills den tjocknat lite ca 10-15 minuter. 
  • Tillsätt smöret och koka två minuter till. 
  • Tag av kastrullen från plattan och rör ned chokladen tills den löst sig. Ställ svalt och rör då och då tills den tjocknat rejält(ca en timme). 
  • Häll eller bred ut över chokladkakan. Låt stå i kyl några timmar eller gärna över natten innan servering. Servera med lättvispad grädde! Mums!


Ha det gott! Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar