söndag 14 april 2013

Mumsiga biskvierHej, hej! Hoppas att du har en riktigt skön söndag. Här hemma skrotar vi runt och sköter tvätt och lite städ idag. Inte så spännande utan ett nödvändigt ont.

Hursomhelst, vi har haft en kalasig helg i och med att vi firade Noah i fredags och min 80-åriga morbror igår. Till Noahs kalas bakade jag biskvier som ju är ett riktigt mumsigt bakverk. Det är lite pyssligt eftersom man gör några olika moment men det är absolut inte svårt och definitivt värt mödan ;). 

Här kommer receptet:


Biskvier

 Mandelbottnar:
250 g  mandelmassa
125 g socker
2-3 äggvitor

Mandelmassa och socker blandas till en vit massa. Tillsätt äggvita och blanda till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut rundlar på plåt. Tänk på att de sväller under gräddningen så gör dem inte för stora. Grädda i 200 grader tills de fått ljusgul färg.  Låt svalna!Smörkräm:
250 g  rumsvarmt smör
1 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1-2 msk kakao eller 4 msk starkt kaffe (smaksättning)

Vispa smöret vitt och poröst, helst med elvisp. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulor. Vispa så att allt blandas väl. Smaksätt med kakao eller kaffe och blanda igen. Stryk smörkrämen som en topp på den gräddade biskvibotten – OBS! du stryker på den sida som legat neråt på plåten! Jag brukar använda en skålad slickepott. Låt svalna i kyl!

Smält sedan 150 g mörk choklad och blanda i 1 msk neutral matolja. Rör så att oljan blandas väl med chokladen. Tag fram biskvierna ifrån kylen och doppa ner varje biskvi i chokladen så att det precis täcker smörkrämen. Vänd på dem och låt överflödig choklad rinna av lite snabbt och ställ sedan på ”tork”. När alla biskvier är täckta av choklad - låt dem stelna i kylen en stund.


Mumsfilibaba!


Ha en fortsatt finfin dag! Kram!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar