lördag 21 december 2013

Midvinter och tillverkning av krokofanter

Jaaa, så var den då här! Årets mörkaste dag...och den har sannerligen varit mörk. Det ruggiga, regniga vädret gjorde förstås sitt till. 

Midvinter är ett av svenskans vackrare ord(enligt mig :) ). Ordet rymmer så många olika dimensioner...dels ryms det ett mått av vemod, dels finns det känslor av hopp, ljus och värme...midvinter. Nu går vi återigen mot längre dagar och jag älskar´t.

Det har varit lite tyst här i veckan och det är inte så att jag har svårt att hitta blogginspiration men tiden att blogga har helt enkelt inte funnits. 

Idag har hela familjen landat här hemma efter en intensiv arbetsvecka men också en hel del trevligheter. Hur som helst har vi haft en riktigt skön myslördag. Vi har gjort lite julgodis så det kommer upp lite söta recept snart.

Jag och busungarna gjorde krokofanter på eftermiddagen och det är ju perfekt godis att göra för de yngre barnen när de ännu inte bör röra i kokheta knäck- och kolagrytor. Stora marshmallows doppas i smält choklad och rullas i massor av fint strössel :). 

Det gäller att hålla tungan rätt i mun!

Bilderna blir hopplöst suddiga. Sorry! Ljuset räcker inte till så ni får hålla tillgodo :). 

Ha en fin lördagskväll!

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar