onsdag 3 december 2014

Fudge med Marabou Oreo


Jaha, då var det vår tur att råka ut för höstens baciller. Faktum är att vi har varit så oförskämt friska(peppar, peppar) den här hösten och man får vara enormt tacksam för det. Nu hänger vi i soffan och kollar gamla avsnitt av julkalendern på Greveholm.

Här kommer recept på en fudge med god choklad och små bitar av oreokakor som vi gjorde i helgen. 

Fudge med Marabou Oreo

Ingredienser:
1 burk sötad kondenserad mjölk(den ska inte kokas)
400 g Marabou Oreo
50 g smör


Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en skål och smält över vattenbad eller i mikron. Blanda allt ordentligt och häll upp i en form klädd med bakplåtspapper ca 20x20. Låt stå svalt några timmar, gärna över natten, innan du skär fudgen i bitar. När man enbart använder mjölkchoklad så blir fudgen lite kletig. Om du vill ha en fastare fudge så kan du byta ut ca 100 g av den ljusa chokladen mot mörk.
Jag tycker att den är godast efter en dag eller två när alla smaker gift sig ordentligt :).


Den är söt och ganska mäktig men ååh så god.


Ha en fortsatt fin onsdag!

Kram Malin

1 kommentar:

  1. Låter mumsigt! Hoppas verkligen att era baciller är snällare än vad våra har visat sig vara! Ha det gott!

    SvaraRadera