söndag 10 mars 2013

Chailatte

Hoppas att ni alla har en underbar söndag! Solen fortsätter att glädja oss med sina strålar men oj så kallt det är...och kallare ska det bli i veckan. Längtar värme NUUU :). 

Vad tyckte du om Mello igår? Visst var Robin en mycket värdig vinnare och hans låt You växer för varje gång jag hör den. Personligen gillade både jag och E State of mind med Falling och Alva hejade förstås på Sean Banan. Tycka vad man vill om honom men han bjuder i alla fall på underhållning...knasboll!

Nu till något annat. För några år sedan blev ju Chailatte ganska populärt och många var vi som blev galna i denna söta, krämiga och värmande dryck. Till en början var man hänvisad till caféerna för att få en riktigt god chailatte men nuförtiden finns det ju en uppsjö med möjligheter att göra den hemma. Mina favoriter är dels en chaisirap som jag brukar köpa på Fröken Brogrens i Örebro, dels ett chailattepulver som finns på Espresso House. 


När jag använder chaisirapen häller jag den i ett högt glas ca en centimeter upp, fyller en tekula med grönt chaite(det går med annat gott te också) och skummar varm mjölk som jag fyller upp glaset med.


Rör sedan om och njut!


När jag gör teet med chailattepulvret skummar jag ca 2,5 dl varm mjölk och vispar i 1,5 matsked av pulvret.


Fyll sedan upp i glaset. Mums, mums, mums!


Båda dryckerna blir riktigt söta och ibland brukar jag därför ta hälften mjölk och hälften varmt vatten. Det är ju inte alltid som man vill bli sockerchockad ;). 

Ha en skön söndagskväll och en fin start på veckan!

2 kommentarer:

  1. Det där ser mumsigt ut, till och med värt att prova för en inbiten koffeinist=)

    SvaraRadera