onsdag 5 juni 2013

Iittala och dess lookalike

Hej!

Sitter just nu med en mindre trevlig nackspärr och den börjar dessutom ta sig ton...morr!! Tur för mig att jag har tid hos naprapaten i eftermiddag. 

Hur som helst...ni som redan är bekanta med mig vet ju att jag har lite dille på skålar och fat och några av favoriterna är Iittalas finfina Marimekkoskålar. De finns ju i massor av färger och passar till det mesta...godis, snacks, såser, röror, blommor, ljuslyktor med mera. Ni har säkert inte missat att det finns tokbilliga kopior på dessa godbitar. Kan du med blotta ögat se vilka som är original och vilka som är kopior?


Jag kan det inte ;). Iittala har ju ett visst antal färger i sitt sortiment och det kan ju ge en ledtråd men på de klara och frostade skålarna kan jag inte se någon skillnad. Det är ju först när man tittar närmre som man ser märkningen på undersidan. Undrar vad Iittala tycker om det? 

Nåväl...de två stora och den lilla lila är kopior. De andra är original ;).  Det var dagens djupsinniga reflektion från mig!


Ha en finfin dag!

Kraaaaam

2 kommentarer:

 1. Jaha, där ser man!
  Jag föredrar i allt att hitta billiga kopior. Är de dessutom såhär identiska så är det ju en klar bonus! De är jättefina!
  Kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, man blir ju så nöjd när man får tag på fina kopior för en spotstyver ;).

   Kramis!

   Radera