lördag 26 oktober 2013

Mer söta saker...

Toodeloo!

Idag styr jag och syster yster vår kosa mot Örebro för lite egentid med shopping, god lunch, fika med mera. 

Fast först kommer ännu ett recept på mumsigt fikabröd. Kärt barn har många namn: kolakakor, knäcksnittar, sirapssnittar m.m. Dessa sega solrossnittar kommer från Två systrars söta och den enda modifiering jag gör är att jag använder solrosfrön som är rostade och saltade. Det ger en trevlig tvist till de söta kakorna. Dessutom innehåller de grahamsmjöl som faktiskt ger lite fibrer bland allt det söta ;). 




Sega solrossnittar

Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
4 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solrosfrön(helst rostade och saltade)

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rör smör och socker poröst.
  • Tillsätt sirapen och rör om.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg.
  • Rulla ut degen på mjölat bord i 2 längder. Lägg längderna på bakplåtspapper på en plåt. Strö över några extra solrosfrön, platta till längderna lätt.

  • Grädda i ugnen i 15 minuter. Skär längderna när de svalnat lite och låt dem sedan svalna helt. Mums, mums!!!



Ha en trevlig lördag!

Kram




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar