fredag 9 januari 2015

Halstrade pilgrimsmusslor med smak av vitlök och chili

Redan fredag kväll ;) och i ärlighetens namn skulle jag kunna tänka mig att jobba tredagarsvecka jämt.

I trettonhelgen åt vi pilgrimsmusslor till förrätt och det är ju sååå gott. 


Tricket är att lägga dem i het panna och steka dem hastigt. Då får de en läckert gyllenbrun yta och ett saftigt inre. Det smått komiska är ju deras likhet med fiskbullar...men som tur är liknar smaken mer ljumma krabbklor. Gott, gott!
Vi köpte Garants kammusslor(som bara är ett annat namn för pilgrimsmusslor) och de fick ju toppbetyg i senaste numret av Allt om mat. Superdupergoda!


Pilgrimsmusslor med smak av vitlök och chili (4 pers)
8-12 tinade pilgrimsmusslor (200 g)
3 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 nypor torkade chiliflakes
lite flingsalt
creme fraiche, röd rom och finhackad rödlök som tillbehör

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna på hög värme(jag använde sjuan och åttan på induktionsspis), häll i oljan, pressa i vitlök och tillsätt chiliflakes. Lägg sedan i pilgrimsmusslorna och stek dem hastigt, ca 1 minut per sida. Strö över flingsalt och servera genast.


Ha en finfin helg!

Kram Malin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar