tisdag 14 maj 2013

Medelhavskyckling - perfekt för buffén

Medelhavskycklingen som vi åt på vår tjejkväll


Varje år i maj så är det precis som att allting hopar sig. I alla fall för vår del! Det är avslutningar av olika aktiviteter, dagisfester, föräldrakvällar och utflykter hit och dit. Det är oftast mycket trevligt men samtidigt lite stressande.  

Maj och juni är också månader med mycket fester såsom konfirmation, mors dag, studenten och midsommarfirande. Då är ju buffér ett populärt inslag och här kommer nu ett ypperligt recept på kyckling. Det är lättlagat och går att förbereda i förväg. Receptet kommer från Arla.

Medelhavskyckling (ca 6-8 pers på buffé)

Ingredienser
800 g kycklingfilé
2 msk smör
2 tsk salt(jag använder Alpnaerings kycklingkrydda)
2 krm svartpeppar
200 g körsbärstomater
1 knippe rucola
1 dl svarta oliver med kärnor

Sås:
100 g soltorkade tomater i olja
4 dl lätt creme fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en stekpanna. Krydda!
  • Lägg sedan filéerna i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
  • Låt kycklingen svalna(hit kan du förbereda dagen innan), skär den i skivor och lägg kycklingen på ett stort fat. Krydda eventuellt med mer salt och peppar. 
  • Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och blanda med creme fraiche och vitlök. Klicka hälften av såsen över kycklingen och servera hälften bredvid.
  • Halvera körsbärstomaterna och strö dem, rucolan och oliverna över kycklingen. Servera med resterande sås bredvid!
Mums till potatissallad, potatisgratäng eller ugnsrostade grönsaker.


Ha det gott!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar