fredag 25 oktober 2013

Chokladcupcakes med kolasås

Hej, hopp!




Åååh, äntligen fredag och en hel veckas höstlov vilande framför mig och busungarna. Det bästa av allt är att inte behöva stressa upp och iväg på morgnarna. Sen brukar det ju vara full rulle med de små men det känns skönt att inte ha en massa tider att passa om dagarna :). 

Till Alvas kalas bakade jag en laddning av Leilas chokladcupcakes enligt detta recept. Jag gjorde dock bara själva muffinsen denna gång. De blir ju så himla goda. Här en bild när de är nygräddade:




Sedan gröpte jag ur dem med en superbra utskärare som jag nyligen köpte på Lidl till fyndpris :). Det gick på ett kick.



Sedan fyllde jag dem med en ljuvlig kolasås som är kokt kondenserad mjölk. Tidigare har jag alltid kokat den kondenserade mjölken själv men nu finns det ju färdig att köpa och den heter då karamelliserad mjölk. Minst lika god och sååå smidigt eftersom det är lite tidskrävande att passa mjölken när den kokar i 2-3 timmar. 



Sedan gjorde jag en vanlig frosting på 5 dl florsocker, 60 g mjukt smör, 1 tsk vaniljsocker och 100 g philadelphiaost. Man rör/vispar allt krämigt och sedan tillsatte jag några droppar röd karamellfärg så att den blev rosa. Frostingen spritsades sedan ovanpå cupcakesen så att kolasåsen doldes. Tyckte att det kunde vara kul med en liten överraskning :).



Små minipollysar fick pryda dessa sötstinna bakverk.


Nej, nu hoppas jag att ni får en finfin fredag och en härlig helg!

Kram


4 kommentarer:

  1. Vilka fina cupcakes! Vad vore livet utan barn och rosa cupcakes.......
    Tack för kommentaren - jag har hört en liten fågel viska att kakfatet är till salu ;-)
    Trevligt lov!

    Kram Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamenvisst...inte utan att jag är intresserad :), skulle passa finfint i vårt tv-rum (bland annat). Ha nu ett skönt lov!

      Kram Malin

      Radera
  2. Skulle man kunna klicka i nutella i muffinsen också?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ursäkta sent svar! Ja, nutella skulle gifta sig perfekt med chokladmuffinsen!

      Radera