tisdag 11 mars 2014

Nötfärsbiffar med timjan och timjansyoghurt

Åååååh, visst är det underbart när solen fortsätter att förgylla våra dagar. Jag ska precis utnyttja motionstimmen och ta en promenad i det underbara vädret. 

Förra helgen lagade vi supergoda köttfärsbiffar med en fräsch yoghurtsås till. Båda är väl värda att pröva och såsen är en mångsidig rackare som passar till både färs, fisk och kyckling och gärna till sommarens grillrätter. Ja, till det mesta helt enkelt. Här kommer recepten. Mycket timjan blir det ;).

Nötfärsbiffar med timjan

Ingredienser:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
några matskedar smör
500 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
ca 1/2 kruka färsk timjan
1 tsk salt
svartpeppar

Gör så här:
  • Finhacka lök och vitlök och koka i smör tills de är mjuka. Sila av.
  • Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, tillsätt färs, ägg, hackad timjan, salt, peppar och den smörkokta löken .



  • Blanda till en smidig färs.




  • Forma till biffar och stek i smör i 2-3 minuter per sida.



Till biffarna åt vi alltså den här goda såsen. 

Timjansyoghurt

Ingredienser:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
1 citron
ca 1/2 kruka timjan
salt och peppar

Blanda yoghurt med honung, hackad timjan och det rivna skalet av citronen. Smaka av med salt och peppar.



Vi åt biffarna till ugnsrostade rotsaker. Så gott!


Vi hörs! 

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar