torsdag 3 juli 2014

Det händer i trädgården

Vädret är onekligen något av en snackis för oss svenskar. Oavsett om det är bra eller dåligt så har vädret en ganska stor påverkan på våra liv. Naturligtvis har det att göra med att vi bor på jordens norra del och att vårt väder allt som oftast är oberäkneligt de dagar om året då ljuset strömmar mot våra breddgrader och vi liksom måste fylla på våra D-vitaminbehov inför den mörka perioden. Hmmm, för att göra en lång historia lite kortare så kan jag konstatera att det idag varit en usel dag i väderväg. Massor av regn och stundtals riktiga spöregn...suck! Dessutom ganska kyligt och rått. Hoppas att morgondagen bjuder på mer solsken.

Nåväl, under veckan har i alla fall mina älskade salladsärtor börjat att blomma och då brukar det inte dröja alltför länge innan vi kan skörda guldklimparna. 

Det rör på sig även i andra delar av vår trädgård. I början av maj såg det ut som om mullvadar invaderat vår tomt.


 De måste ha grävt med hyfsad precision ;). 


Skämt åsido, så hade processen med ett ganska stort bryggbygge dragit igång och min starka E slet som ett djur för att förbereda gjutningen.

Nu har arbetet fortskridit och numera ser det ut så här. "Grunden" är klar och snart ska staket upp och trappor ska byggas, både ner mot ån till vår blivande badbrygga och mot gräsmattan som vetter mot huset. Grannen fick också blodad tand när bryggbygget startade och nu har de slitit jämsides de sista veckorna.


Vi kommer att få en finfin utsikt över vår å.


Här fick jag med stadens turbåt "Råsvalen" som precis passerade. Hur underbart? Längtar tills jag får börja "inreda" bryggan/dansbanan :).


Vi hörs!

Ha det gott!

Kram

1 kommentar:

  1. Vad fint ni får det vid ån! När är det dans? :-) Jag har klickat mig bakåt i din blogg och läst från skolavslutningen, GRATTIS! Jag hoppas att solen har kommit för att stanna och att ni sedan får en trevlig vecka vid kusten!
    Kram Lena (Jag har försökt publicera detta flera gången, jag hoppas att det inte blir som med mailen på jobbet.)

    SvaraRadera