måndag 21 juli 2014

Päronglass med mjölkchoklad

Vilka underbara och härliga sommardagar det är :). 

Måndag, en ny vecka och fortfarande flera veckors ledigt framöver. :). Ska snart i väg på massage för min trötta och ömma rygg som inte varit på topp i sommar. 

Fast innan dess kommer här ett recept på läskande glass. Päron och choklad är en utsökt kombination tycker jag och med den HÄR goda päronessencen var det väldigt enkelt. 

Jag använder glassmaskin och vet därför inte hur den blir om man endast fryser in smeten. 

Jag valde också att tillsätta lite Tahini(sesampasta) med kakao, som i konsistens och smak är snarlik nutella. Ett utmärkt substitut om man inte tål nötter :).

Päronglass med mjölkchoklad
Ingredienser:
3 äggulor
100 g strösocker
10 g vaniljsocker
2,5 dl röd mjölk
2 dl vispgrädde
1,5 tsk päronessence
2-3 krm grön hushållsfärg
1 dl finhackad mjölkchoklad
2-3 msk tahini med kakao(nutella går också bra)

Gör så här:
Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret tills det är luftigt. Tillsätt mjölken under omrörning.
Vispa grädden ganska hårt. Rör ned äggsmeten i den vispade grädden. Se till att alla ingredienser blandas ordentligt.
Tillsätt päronessence och hushållsfärg.
Slå på glassmaskinen och häll i blandningen. Total tid för tillredning varierar mellan 40-50 minuter beroende på hur fast glass man vill ha. Jag körde 45. Efter ca 20 minuters tillredning; tillsätt chokladen.
När du kört glassen färdigt lyfter du upp "vispen" och tillsätter Tahini, rör bara så att du får som virvlar i glassen.


Servera genast eller frys! Absolut godast nygjord men håller ca en vecka i frysen.


Undrar hur mycket glass man stoppar i sig en sommar. Här äter vi glass dagligen ;).

Ha en härlig sommardag!

Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar