lördag 5 juli 2014

Muffins med vit choklad, jordgubbar och vaniljkräm



Igår firade vi mamma på Ulla-dagen med somriga muffins. Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vit choklad och jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas. Jag har samma grundrecept i alla ljusa muffins och sedan fyller jag med olika bär, choklad, kryddor som kardemumma och kanel eller som här med vaniljkräm, bär och choklad. Här är receptet:

Muffins med vit choklad, jordgubbar och vaniljkräm(12 st)

Muffinssmet:
150 g rumstempererat smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
Vaniljkräm, jag gjorde vaniljkräm av Ekströms marsánpulver. Vispa i en påse i 2 dl mjölk och låt stå i kyl ca 5 minuter.
6-7 finhackade jordgubbar
75 g hackad vit choklad(jag valde Lidl:s vita choklad smaksatt med torkade jordgubbar)
Gör så här:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder och rör kraftigt.
Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten. Rör till en jämn smet.
Skeda upp en matsked av smeten i botten av muffinsformen. 
Lägg på en sked vaniljkräm ovanpå och strö en dryg tsk av den hackade chokladen i varje form. 
Fördela resterande smet jämnt över muffinsen. Toppa med några bitar jordgubbar överst.
 Jag använder alltid muffinsplåt eftersom de flyter ut annars. 
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-17 minuter. 
Sikta gärna florsocker över dem innan servering!

Så mumsiga :)


Vi hörs!

Kram

2 kommentarer:

  1. hur förvaras de över natten? mvh/Pmela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, ursäkta sent svar! Förvara dem i kyl till nästa dag.

      Mvh Malin

      Radera