fredag 31 oktober 2014

Brysselkex


Fredag igen och oktobers sista dag. Halloween firas ju också idag men vi har inte anammat denna helg nämnvärt. Däremot firar vi lite långhelg eftersom hela familjen är ledig. Till kvällen får vi besök av kära vänner. Vi ska äta pulled beef. Den här gången blir det högrev som marinerats i kylen under natten och som snart ska in i ugnen för att bli sådär galet mört. 

Här kommer först ett recept på kakor som vi festade på när Alva fyllde. Det är smarriga mördegskex som nästan smälter i munnen...en klassiker som bakats länge i de svenska hemmen. Så här gör jag:

Brysselkex

Ingredienser:
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
Rulla ut degen till längder, ca 4 cm i diameter. Rulla längderna i strösocker färgat med röd hushållsfärg. Låt ligga i kyl ca 1 tim. Skär längderna i ca 1 cm tunna skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8 min.


 Tycker att de blir så fina med den rosa sockerkanten :).

Hoppas att du får en trevlig helg!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar