onsdag 1 oktober 2014

Kycklingfärsbiffar

Hej, hej! Hoppas att du har haft en trevlig lill-lördag. Själv har jag haft en riktigt bra dag och känner mig nöjd med att ha fått en hel del uträttat på jobbet. Som lärare är man ju aldrig "ikapp" men det är skönt när man kan beta av en massa på "att göra-listan" :). 

Hösten har sannerligen visat sig från sin allra bästa sida de sista dagarna men även om hösten kan vara underbart vacker tycker jag att vinden susar så sorgligt i träden. 

I helgen åt vi saftiga och goda färsbiffar av kyckling och faktum är att jag använder kycklingfärs allt oftare. Om du inte testat så gör det! Så gott! Här är recept:

Kycklingfärsbiffar
500 g kycklingfärs
en halv gul lök(riven)
1 ägg
1 liten hackad eller pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
0,75 krm vitpeppar
ev. lite matgrädde

Blanda kycklingfärs, riven lök, ägg, vitlök, salt och peppar. Om du tycker att färsen känns fast så späd med lite matgrädde. Forma till biffar. Stek i stekpanna tills de är genomstekta.
Det går också bra att steka dem i ugn på bakplåtspapper i 250 grader.

Om du vill ha en god sås till så vispa ur stekskyn, späd med grädde och tillsätt ca 2 msk kycklingfond, 2 msk kinesisk soja och krydda med aromat eller salt och lite peppar. Red av med maizena eller lite mjöl utrört med vatten om du önskar en tjockare sås.

Vi åt biffarna med potatismos, massor med sparris och ärtor.

Ha det gott! Vi hörs!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar