torsdag 30 oktober 2014

Cake pops a la Ballerina


Åh, vad fort dagarna går. Jag som trodde att jag skulle få massor av tid över till bloggen nu när vi har höstlov ;). Så har det inte blivit...vi har fejat runt och hunnit med bio, biblo, badhus, shopping, kompishäng och lite mys på det. Här kommer i alla fall ett recept på cake pops som Alva hade önskat sig till sitt kalas.

Cake pops (ca 15-18 st)

Ingredienser:
1 paket Ballerinakakor
50 g philadelphiaost
100 g vit choklad
100 g ljus choklad
2 msk neutral matolja

Du behöver klubbpinnar eller grillpinnar och strössel eller liknande att dekorera cake popsen med.

Gör så här:
Mixa kakorna till smulor.
Tillsätt philadelphiaosten och forma till en deg. 
Rulla till små bollar och ställ dem kallt en liten stund.




Smält lite choklad och doppa toppen av klubbpinnarna i den och stick sedan ned varje boll. Det gör att kakbollen sitter fast ordentligt. Ställ svalt så att chokladen får stelna. 

Smält den vita och ljusa chokladen i varsin skål och tillsätt 1 msk matolja i vardera choklad. Blanda ordentligt. Om chokladen tjocknar så tillsätt mer olja. 

Doppa klubborna i chokladen och låt överflödig choklad rinna av. Dekorera enligt önskemål och ställ på tork i glas eller oasis.

När klubbpinnarna tog slut tog jag några papperssugrör. Funkade lika bra och ser superfint ut. 


Enbart vita cake pops...


och här blandade bruna och vita.


Ha en fortsatt bra dag!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar