fredag 30 januari 2015

Bästa dagen och vitlökssmör

Hej, hej! Bästa dagen igen och jag känner mig laddad inför det sista rycket innan helgen. Januari närmar sig sitt slut och denna månad har fullkomligt sprungit iväg. Nu märks också att mörkret så sakteliga släpper sitt tag om dagarna. Såå underbart!

Ikväll ska vi frossa i skaldjur. Då brukar jag göra eget vitlökssmör och bre på purfärsk baguette. Det blir verkligen sååå mycket godare än det vitlöksbröd man köper. Ibland gör jag det som kryddsmör till kött...också vansinnigt gott! 

Vitlökssmör (till en stor baguette)
100 g bregott eller smör
1 vitlöksklyfta
knappt 1 krm salt
0,5 tsk persillade eller franska örter

Pressa vitlöksklyftan i smöret och tillsätt salt och örter. Blanda ordentligt och låt stå till sig en stund.


Bre på bröd som sedan gräddas i ugnen en stund. Vill du använda det till kött så lägg smöret i plastfolie och forma till en korv och frys en stund.

Jag fortsätter att frossa i tulpaner...den här helgen är de rosa :)


Hoppas att du får en fin helg!

Kram Malin

1 kommentar:

  1. Ååå vad gott. Det låter som en helt underbar fredag. Kram Anette

    SvaraRadera