söndag 19 augusti 2012

Boktips!

Hej hopp!

Här har vi en väldigt skön söndag och vi njuter av det vackra vädret. Igår var vi på kräftskiva hos goda vänner och det var full rulle med alla våra busungar. Sent i säng kom vi också och då är det skönt med en slappardag idag. 

Vi har precis läst färdigt denna underbara bok med Alva,nämligen Mio, min Mio av Astrid Lindgren. Vi lånade den av kusin Viggo och Alva fastnade omedelbart för den. Hon ville sällan sluta läsa den även om hon ibland lyssnade med kudde för ansiktet ;). Stundtals är den ju vansinnigt spännande och till och med lite läskig. Då ville hon inte läsa mer, även om hon var såååå nyfiken på hur det skulle fortsätta. Då fick vi avsluta med lite rolig läsning och vi alternerade mellan dessa två härliga böcker:Mamma Mu är ju så galet rolig med alla sina idéer och kråkan som alltid(men protesterande) hjälper till att genomföra dem. När Mamma Mu ska till och åka rutschkana blir det extra roligt. 

I boken Sagor -  Att läsa och berätta finns en hel samling underbara sagor. De är hämtade från hela världen och en superrolig saga är den om Stortrollet och lilltrollet av Elsa Beskow(verkligen min typ av humor). Alva skrattar alltid så underbart gurglande när vi läser dem och jag skrattar lika gott. Ofta slutar det med att vi båda ligger och hickar av skrattanfallen. Sååå härligt!Så om ni har busungar där hemma i åldrarna 3 till 10 år och inte redan har dessa böcker i er bokhylla så måste bör ni verkligen införskaffa dem. 

Ha en finfin söndag! Kraaaam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar