Häromdagen åt jag en av mina favoritmatpajer. Nämligen räkpaj. Som paj sedd är den dessutom riktigt hälsosam. Till och med min sambo som inte är överdrivet förtjust i matpajer tycker om den. Det kan ha att göra med att den är full-proppad med protein. Receptet hittade jag på arlas hemsida för många år sedan.
Räkpaj
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl (jag brukar ta hälften grahamsmjöl)
75 g smör
3/4 dl kesella lätt
Hacka ihop smör och mjöl(jag använder matberedare). Tillsätt kesella och blanda till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylen ca 30 min. Nagga degen och förgrädda pajen i 200 grader i 10 minuter.
Fyllning:
3 ägg
250 g Keso chili
200 g skalade räkor(jag brukar ta dem direkt från frysen)
2 dl riven ost(västerbotten är supergott men barnen gillar
den bäst med mild ost)
Vispa upp äggen och blanda med keso, räkor och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet och grädda i ugnen(200 grader) i 25-30 minuter tills den stelnat. Avnjut med en god sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar