onsdag 19 februari 2014

Dajmpannacotta

Här är vi precis hemkomna från disko-bowling och lunch på stadens arena. 

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av efterrätten som vi åt i helgen, nämligen en dajmpannacotta. Älskar pannacotta och helst ska den vara med någon sorts choklad. I den här möts det lena och krämiga av en knaprig dajm. Perfekt kombo om du frågar mig.

Daimpannacotta 

Ingredienser (4 stora eller 6 små)
1,5 gelatinblad
3 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
3 msk socker

1 dubbeldajm till topping

Gör så här:
  • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. De ska ligga där några minuter tills de har mjuknat.
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med sockret.
  • Koka upp grädden och ta av från plattan. Krama ur gelatinbladen, lägg i grädden och rör tills de smält.
  • Häll gräddblandningen över chokladen och sockret. Rör eller mixa tills du har en slät sås/smet.
  • Häll upp i glas och ställ kallt i minst 3 timmar.
Innan servering hackar du dajmen grovt och strör över pannacottan. Vi serverade en klick grädde och sedan daimen överst ;). Njut!


Ha det gott!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar