söndag 31 augusti 2014

Fruktpaj med dubbel deg


Åh, inser att det idag är sommarens sista augustidag. Suck! Det betyder att den första höstmånaden infaller i morgon. Visserligen gillar jag hösten men sommarens slut behöver alltid bearbetas :).

Något som förgyller sensommaren är skörden av alla frukter och grönsaker. Pajen, som vi åt igår, innehåller bl.a äpplen och päron. För oss som ännu inte har några fruktträd så funkar givetvis frukt från affären alldeles utmärkt.


Fruktpaj med dubbel deg
Ingredienser:
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3/4 dl råsocker(strö)

Fyllning:
1 päron
2 äpplen
4 st persikohalvor(alternativt 2 färska nektariner eller persikor)

Smuldeg:
3/4 dl råsocker(strö)
1,5 dl havregryn
100 g smör

Gör så här:
Arbeta ihop ingredienserna till den första pajdegen(jag använder matberedaren). Tryck ut degen i en pajform.
Skala, kärna ur och skär frukten i klyftor eller bitar. Fördela över pajskalet.



Arbeta i hop ingredienserna till smuldegen och strö över frukten.



Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills pajdegen blivit gyllenbrun.



Vi hade ett smaktest av Ekströms båda vaniljsåser och den med grädde fick alla rösterna här hemma men skillnaden i smak var, i ärlighetens namn, inte så stor.



MUMS!


Ha en skön söndag!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar