tisdag 7 augusti 2012

Blåbärsmuffins med vaniljkräm!

Hej hopp!

Igår tog familjen en cykeltur. Dels för att Alva ville träna sig på att cykla, dels för att plocka blåbär. Det är verkligen gott om blåbär ute i skogen och nu är de både stora och förhållandevis söta. Dessa hälsobär har en strykande åtgång hemma hos oss hela året om, så det kan inte bli för mycket av dem i frysen.


När man har två små busfrön med sig så är inte effektiviteten så stor men det märks att de små tycker det är kul att knalla runt bland blåbärsriset.


Vi fick med oss drygt en liter hem och kände oss väldigt nöjda med det ;). 

När jag sedan lagt Noah för att sova lunch så slängde jag ihop några blåbärsmuffins. Jag gjorde ett gammalt sockerkaksrecept och fyllde dem med vaniljkräm. Det blev supergott!




Här kommer receptet:


Blåbärsmuffins med vaniljkräm (12-14 st)

150 g rumstempererat smör
2 dl socker
2 ägg
3 1/4 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
Vaniljkräm, jag gjorde vaniljkräm av Ekströms marsánpulver. Vispa i en påse i 2 dl mjölk och låt stå i kyl ca 5 minuter.

Gör så här:
  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Tillsätt äggen ett i sänder och rör kraftigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten. Rör till en jämn smet.
  4. Skeda upp en sked i botten av muffinsformen. Lägg på några blåbär och lägg i en sked vaniljkräm ovanpå. Toppa med ytterligare en sked smet och lägg på 2-3 blåbär överst. Jag använder alltid muffinsplåt eftersom de flyter ut annars. 
  5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter.
  6. Sikta gärna florsocker över dem innan servering! 
Mumsfilibaba ;)

Kram på er!



3 kommentarer:

  1. Måste testa dessa! låter himla gott med vaniljkräm i :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Värda att testas! De är busenkla och det är vaniljkrämen som gör det! :)

      Radera
  2. Alledeles underbara med eller utan bär i! Mums! Barnens och mina favoriter! :) Tack för receptet!

    SvaraRadera