tisdag 14 januari 2014

Stanley-sallad

Tisdag morgon och hos oss snöar det massor :). Sååå glad för att vintern verkar stanna ett tag.

Här hemma gör vi gärna en riktigt god och fräsch sallad som samtidigt bjuder på ett lätt sting av hetta. Den fick vi från början avnjuta hos en av E:s vänner. Han har varit krögare i mååånga år och kan verkligen det där med mat ;). Salladen passar till all mat(om du frågar mig) men är särskilt god till kött och kyckling och maträtter med asiatisk stil. Den går under namnet Stanley-sallad hos oss eftersom vår käre vän heter just Stanley :).


Jag gör den alltid på en höft men ska ändå försöka ge några ungefärliga mått för att lyckas. 

Grunden utgörs av:
1 gurka
2-3 tomater
1/2 lök

jag har också gärna i(beroende på vad jag har hemma)
fetaost
avokado 
paprika
färska champinjoner
oliver

till kryddningen/dressingen behöver du 1 citron, salt och chiliflakes.

Skölj och hacka alla grönsaker och lägg i en rejäl skål. Massera (med handen)in ca en halv tsk salt i grönsakerna. Har du mycket grönsaker behöver du förstås mer salt. Dela citronen i två halvor och pressa först en halva över grönsakerna. Blanda ordentligt och smaka av. Om den känns för syrlig - ta mer salt, om den är för salt - ta mer citron :). När du är nöjd...dofta över chiliflakes. Det behövs inte mycket för att få hetta i salladen och hettan tilltar efter en stund så vräk inte på chili. 




Tänk på att helst köpa ekologiska citrusfrukter. De är tokbesprutade med allehanda gifter. Suck!

Ha en härlig tisdag!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar