fredag 10 januari 2014

Ugnsbakad lax med pesto- och parmesantäcke och stundande vinter

Redan fredag och årets första arbetsvecka är snart över. Veckan har gått fort men oj så trötta vi har varit...sega morgnar och tidiga kvällar. Nu gäller det att inte sova för länge under helgen så att nästa vecka blir piggare.

Det sägs att vintern äntligen är på väg. Hoppas att meteorologerna har rätt. Snö och minusgrader i natt och solsken i morgon utlovas. Det kan göra att vi äntligen får åka pulka och inviga de snow kicks som barnen fick av farfar i julklapp :). 

En annan sak som jag verkligen uppskattar med vintern är att barnen slipper komma hem med ytterkläder och skor som är dränkta i ett kilo lera. Tror att vi tvättar ihjäl oss här hemma. Plus att golvet i hallen har haft ett lager av kladdig sand över sig den senaste tiden. Hoppas vi slipper det för några dagar :).

Igår åt vi lax här hemma och det kan ju verkligen vara såå gott. Den här rätten åt jag och första gången hemma hos bästa C och efter det har den lagats många gånger.  

Du tar en eller flera bitar laxfilé och lägger i en ugnsform. Krydda med salt, aromat eller Knorrs fiskkrydda. Bred ett lager med pesto(jag använder Zetas eftersom den inte innehåller andra nötter än pinjenötter) över laxen och toppa med riven parmesanost. 


In i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter beroende på laxfiléns storlek. Servera med pressad potatis och goda grönsaker. Passar jättebra med den här kalla limesåsen eller en varm citronsås. Busenkelt!Till kvällen vankas det tacos här hemma. Allt enligt barnens önskemål och vi vuxna gillar det också förstås :).


Ha en trevlig fredag!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar