torsdag 27 februari 2014

Tacopaj



Dimman låg tät denna torsdagsmorgon och det känns som att luften kommer att vara regnfuktig och grå hela dagen. Förhoppningsvis försvinner snön fortare. Vintern får gärna ge vika nu. 

I helgen åt vi paj med goda vänner och just tacopajer finns ju i många varianter. Mitt recept fick jag av syster yster för många år sedan och den här pajen ska du absolut testa. 


Tacopaj


 Pajdeg:
            2 1/2 dl vetemjöl (jag brukar ta hälften grahamsmjöl)
            75 g smör    
            3/4 dl kesella lätt

Hacka ihop smör och mjöl(jag använder matberedare). Tillsätt kesella och blanda till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylen ca 30 min. Nagga degen och förgrädda pajen i 200 grader i 10 minuter. 

Fyllning:
400-500 g tacokryddad köttfärs
1 burk creme fraiche(jag kör lätt)
1 burk creme fraiche paprika/chili eller tomat/basilika(mindre stark)
0,5 dl majonnäs
200 g krossade tomater
4 dl riven ost
salt och peppar

Lägg den stekta och tacokryddade köttfärsen i det förgräddade pajskalet. Blanda all creme fraiche, majonnäs, krossade tomater och riven ost i en skål till en sås. Krydda med salt och peppar. Bred såsen över köttfärsen. Grädda i ugnen, 200 grader, i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Om du vill kan du toppa den med lökringar och/eller delade körsbärstomater innan eller efter gräddning. Så gott!



Ha en fin torsdag!

Kram

1 kommentar:

  1. Åh herregud vad gott det lät! Den måste vi absolut testa nästa gång vi ska göra paj :)

    Kramar

    SvaraRadera