tisdag 1 april 2014

Oreo chocolate chip cheesecake och välkommen april

Redan april och fortfarande har vi underbara vårdagar här hos oss. Morgnarna är i kallaste laget men det ger sig ju i sinom tid. I helgen åt vi mycket gott och en utav efterrätterna var en smarrig cheesecake med smak av Oreo. Kakorna har länge varit en favorit och nu har Marabou kommit med en mjölkchoklad med smak av Oreo, Yey! :). Jag tänkte att en kombination av dessa måste bli supergott. Här är receptet för dig som vill pröva.  



Ingredienser:
200 g oreokakor
100 g smör
150 g Marabou Oreo
3 äggulor
3 äggvitor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
300 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde

Gör så här:

  • Krossa eller mixa oreokakorna.


  • Smält smöret och blanda med kaksmulorna.
  • Tryck ut smulorna i botten av en springform ca 25 cm i diameter. Använd gärna en matsked när du trycker ut smeten. Jag fäster först ett bakplåtspapper i botten eftersom jag vill servera på något trevligt kakfat. 
  • Hacka chokladen. 


  • Ta fram tre skålar. Vispa äggvitorna med rena vispar till ett fast skum. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att det rinner ut.
  • I nästa skål blandar du äggulor, socker, vaniljsocker och philadelphiaost. 
  • I den tredje skålen vispar du grädden tills den tjocknar. 
  • Tillsätt sedan chokladen i grädden och blanda äggulesmeten i äggviteskummet. Vänd till sist ner gräddchokladen i samma skål som äggsmeten. Blanda försiktigt. 
  • Häll smeten i springformen och frys. Täck med plastfolie och låt stå i frysen i ca fem-sex timmar. 
  • Ta fram cheesecaken minst 20 minuter innan servering. 


Ha en finfin dag! Vi hörs!

Kram

1 kommentar:

  1. Kakan ser väldigt mumsig ut! Synd att laktosen spökar för majoriteten av min familj. Skönt att ni är "förskolefriska"! Kram L

    SvaraRadera