söndag 20 april 2014

Kall lax- och räkpaj och påskdag


Hoppas att du har en härlig påskhelg. Det vackra vårvädret kom till slut. Gårdagen startade visserligen jättekall men avslutades desto varmare :). Här har vi ätit gott, umgåtts med familj och vänner, fixat lite i trädgården och bara haft det bra. 

En utav godsakerna som vi åt på påskaftonslunchen är en kall paj med en botten av kavring som toppas med en supergod röra. Passar bra till påsk men gör sig även på buffé året runt. Rekommenderas varmt.

Kall lax- och räkpaj

Ingredienser till pajskalet:
200 g kavring
50 g smält smör

Mixa kavringen i mindre bitar och tillsätt det smälta smöret. Blanda om och tryck ut blandningen i en pajform, 26-28 cm i diameter. Ställ formen kallt.

Ingredienser till fyllningen:
100 g kallrökt, strimlad lax
1 burk räkor i lake, hackade
2 ägg, hårdkokta och hackade
2 avokador, finhackade
1 liten röd lök, finhackad
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk pressad citron
salt och peppar

Gör så här:
Blanda lax, räkor, ägg, avokado och lök med creme fraiche och majonnäs. Smaka av med citron, salt och peppar. 

Bred ut fyllningen i skalet och låt gärna pajen stå och mogna några timmar i kylen. Jag garnerade med äggklyftor, citron och dill men du kan variera med att klicka ut lite ishavsrom eller caviar runt om istället för ägg.

Vansinnigt gott!


Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram

1 kommentar: