Tisdag idag och liiite varmare vindar blåser hos oss. Såå skönt att åtminstone slippa jacka :).
Jag har haft några små projekt i dagarna som nu äntligen har blivit avklarade. Lite utrensningar av kläder och ett skafferi som skrek efter att städas ur.
Nåväl...jag har testat flera olika recept på basilikabiffar under åren och ett av favoritrecepten har jag hittat hos Matplatsen. Kanske är det för att de puttrar i en smarrig sås och blir extra saftiga och gräddiga. Tror jag gjort någon modifiering och här är receptet:
Jag har haft några små projekt i dagarna som nu äntligen har blivit avklarade. Lite utrensningar av kläder och ett skafferi som skrek efter att städas ur.
Nåväl...jag har testat flera olika recept på basilikabiffar under åren och ett av favoritrecepten har jag hittat hos Matplatsen. Kanske är det för att de puttrar i en smarrig sås och blir extra saftiga och gräddiga. Tror jag gjort någon modifiering och här är receptet:
Basilikabiffar
Ingredienser:
ca 600 g blandfärs
1 mozzarellaost i bit á 125 g
1 kruka färsk basilika
6-7 bitar soltorkade tomater
1 dl grädde
1 ägg
1,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar
1 mozzarellaost i bit á 125 g
1 kruka färsk basilika
6-7 bitar soltorkade tomater
1 dl grädde
1 ägg
1,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar
Sås:
Stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
2 msk kalv-eller oxfond
Stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
2 msk kalv-eller oxfond
Gör så här:
Hacka basilika och strimla soltorkade tomater(jag brukar använda stavmixer till båda). Hacka mozzarella i små bitar.
Blanda färs, mozzarella, basilika, soltorkade tomater, grädde och ägg.
Salta & peppra och forma till biffar. Jag brukar göra dem ganska små och får ut 10-15 stycken.
Salta & peppra och forma till biffar. Jag brukar göra dem ganska små och får ut 10-15 stycken.
Stek biffarna i smör, några minuter på varje sida.
Ta sedan upp biffarna och tillsätt grädde, philadelphiaost och fond i stekskyn.
Låt koka upp och lägg sedan i biffarna igen och låt dem puttra i såsen tills biffarna är genomstekta.
Låt koka upp och lägg sedan i biffarna igen och låt dem puttra i såsen tills biffarna är genomstekta.
Vi brukar äta dem till ris eller kokt potatis. Gärna med en sallad eller goda grönsaker.
Ha det gott!
Kram
Ha det gott!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar