lördag 31 augusti 2013

Räkor i kräftlag

Hej, hej!

Helgens blommor utgörs av väldoftande orientaliska liljor...luktar såååå gott!


Här är vi precis hemkomna från en tur till Noramarken. Det är alltid lite småmysigt när höstens marknader drar igång. Även om det sällan är för shoppingen som man åker. Vi handlar mest ätbara saker och övervägande av det söta slaget ;). 

Igår åt vi räkor, för fjärde helgen i rad ;). Så här års när krondillen är färsk så kokar vi en kräftlag och lägger räkorna i. Det smakar förstås kräftor men kräver mindre jobb vid själva ätandet. Har du inte testat så gör det nu! Receptet kommer från min allra käraste mormor:

Kräftlag 

Ingredienser:
2 liter vatten
Knappt 1 dl salt
1 knippe krondill

  • Lägg allt i en stor kastrull(så att ca 1 kg räkor ryms däri).
  • Låt vattnet få ett rejält uppkok! Lyft upp krondillen och lägg i räkorna. Lägg tillbaka krondillen överst och ställa kastrullen svalt.
Jag kokar ofta lagen dagen innan vi ska äta räkorna men det går bra att göra det två dagar innan också. Självklart kan man lägga i kräftor också om man har det :)!



För egen del älskar jag att ladda en smörgås med god röra, toppa med några skivor avokado och ett lass räkor. Mums!



Ha en trevlig lördagskväll!

Kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar