söndag 1 juni 2014

Välkommen juni och varm baguette med tonfisk, ägg och majonnäs

Vilken härlig söndag det blev denna första junidag :). Jag har dock varit gruvligt trött efter två, stundtals vakna, nätter med krasslig Alva. Hon mår mycket bättre idag men är fortfarande lite matt och öm. 

I torsdags hade vi E:s tjocka släkt här på lite grillfest och det var väldigt roligt att träffa dem alla. Vi åt mat i massor och kvar blev ett gäng baguetter över som ju bör ätas ganska snart(helst samma dag)för att smaka bra.  

Då kom jag att tänka på ett gammalt recept som fina Fia bjöd på ganska ofta under gymnasietiden. Det är som en bamsestor varm macka med smarrig fyllning och ja, lite extra allt helt enkelt. Jag höftar när jag gör detta recept men här är ett grundrecept som du kan anpassa efter tycke och smak. 

Varm baguette med tonfisk, ägg och majonnäs

Ingredienser:
1 stor baguette
1 burk tonfisk(köp ingen "ful"-tonfisk)
3 kokta, skivade ägg
ca 0,5-1 dl majonnäs
2 skivade tomater
1,5-2 dl riven ost
lite oregano(till de vuxna iaf)

Gör så här:
Skär en skåra i baguetten(jag måste dessutom dela baguetten eftersom våra plåtar är för små på längden).
Smöra botten och fördela äggen ovanpå.
Bred sedan på ett lager majonnäs över alla ägg.
Fördela tonfisken jämnt över majonnäsen och lägg över tomatskivorna.
Toppa med riven ost och oregano. 


Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills osten smält, ca 5-10 minuter.


Som ni vet vill jag oftast äta med en god sallad till:).


Ha det gott!

Kram

2 kommentarer:

  1. Vad tråkigt att ni inte är friska! Det var tomt i laget i morse, det var bara jag och en smutsig kaffebryggare :-).
    Mackan ser jättegod ut, jag är svag för smält ost. Krya!
    Kramar L

    SvaraRadera